Понедельник, 21.09.2020, 11:12
Bine aţi venit Vizitator

Direcție Educație SÎNGEREI

Meniu site
Categoriile secţiunii
Statistici

Total online 1
Oaspeţi 1
Utilizatori 0
Acasă » Fişiere » Cancelaria

În atenția managerilor instituțiilor de învățământ
[ Descarcă de pe server (1.21 Mb) ] 02.08.2017, 13:45

Stimați colegi,

 

la 15 septembrie 2015, țările membre ale ONU, printre care și Republica Moldova, au adoptat Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030, elaborată în baza Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD).  

 

În vederea implementării ODD-urilor în politicile de dezvoltare ale țării, a fost inițiat procesul de revizuire a Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova 2020” (aprobată prin Legea nr.166 din 11.07.2012), proces, care se va finaliza cu aprobarea unui nou document de dezvoltare națională până în 2030. 

Documentul va cuprinde angajamentele prioritare ale Republicii Moldova determinate de Agenda 2030 de Dezvoltare Durabilă și Acordul de Asociere „Republica Moldova - Uniunea Europeană”.

 

Ulterior, ODD-urile și țintele acestora vor fi integrate în documentele de planificare strategică naționale și sectoriale. 

 

Sectorului educației îi revine sarcina de a întreprinde măsurile necesare pentru implementarea ODD-ului nr.4 Educație de calitate, exercițiu complex, care va implica participarea mai multor actori responsabili, inclusiv a autorităților administrației publice locale. 

 

Din aceste considerente, vă expediem atașat, pentru informare, un material privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și ralierea acestora la contextul și politicile naționale. 

 

Cu respect,

Direcția analiză, monitorizare 

și evaluare a politicilor

Categorie: Cancelaria | Adăugat de: directie_educatie
Vizualizări: 379 | Descărcări: 39 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare
Căutare
Prietenii site-ului